overzicht

Van een huis naar een droom-thuis

Tja – branding en 23plusone: daar word ik blij van en wat ik graag “doe”. Maar doe dat maar eens voor je eigen bedrijf…. Daarom heb ik één van de 23plusone licensed friends gevraagd mij te helpen. Altijd interessant om te ervaren wat mijn klanten ook ervaren: anders denken, uit je comfortzone gehaald worden en moeten loslaten.

Met 23plusone maak je een merkdriehoek (zogenaamde brand trinity) die echt bij je past. Je gaat net dat stapje verder om de diepere drijfveren te ontdekken. Het gaat niet om het bedrijf maar over jou – en dit past uiteindelijk ook bij jouw dienstverlening en klanten. Toen ik 5 jaar geleden begon als CommunicatieArchitect bouwde ik aan sterke merken. Nu is mijn belofte is “een thuis voor je merk”. Dit is ontstaan uit de overtuiging dat mensen zich op hun gemak moeten voelen bij mij als persoon en dat er altijd een thuis is voor hun organisatie: een plek waar klanten en medewerkers graag zijn. “Home is where the heart is” – zo’n typische tegeltjestekst, maar dat is ook zo! Ook als je, net als ik, blij wordt van reizen, ontdekken en andere culturen.

Reizen en nieuwe dingen ervaren zitten in de kern van mijn brand trinity: dat is wel duidelijk. Voor elke kernboodschap kwam een mooi reisverhaal naar boven: wat gaaf om weer te ervaren hoe je je voelde in al die mooie plekken in de wereld. Ver weg, en toch thuis (een jaar in Sevilla). Soms afzien, en toch het mooiste zijn wat ik mee heb gemaakt (mountainbiken in Nicaragua voor WereldOuders of de Mont Ventoux fietsend omhoog voor Stichting ALS), of continu van de ene verbazing in de andere vallen en compleet uit je bekende wereld gehaald worden (Tibet en Bolivia). En ja, wat heeft dat te maken met mijn brand trinity? Alles…..

De mooiste merken zijn echt, persoonlijk en onderscheidend. Ze zijn gebaseerd op meerdere, verschillende emotionele drijfveren en spannend in de combinatie (denk aan Tesla of Tony Chocolonely). En het moet authentiek zijn – gedragen door de interne organisatie en ervaren door de externe wereld. Wat betekent dit voor mijn klanten? Dat ik niet zomaar merkhuizen op maat bouw, maar dat we samen op reis gaan naar hun droomhuis. Misschien is dit wel een luchtkasteel of een boomhut met waanzinnig veel verdiepingen. Belangrijk is dat het bij hen past en dat de klanten zich daar thuis voelen.

Dank je Igor van pontificaal.nl #23plusone

Wil jij ook bouwen aan jouw droom-thuis? Welkom bij De CommunicatieArchitect.

Nanda Idink, september 2019