overzicht

HOE MAAK JE EEN STERK MERK NOG STERKER?

Van Catalogus naar Online Merk. Je kent vast Chrysal van die zakjes bloemvoeding aan een bos bloemen, maar Chrysal is zo veel meer dan dat. Chrysal is de drijvende kracht in de bloemen- en plantenindustrie en wereldwijd marktleider in snijbloemenvoeding. Chrysal biedt de beste oplossingen om snijbloemen en potplanten zo lang mogelijk vers te houden – of je ze kweekt, vervoert, verkoopt, of gewoon ervan geniet in je huis. De doelgroepen zijn breed (van kwekers tot consument) en wereldwijd. Dit is waarom het een geweldige uitdaging was om samen met Chrysal International te werken aan hun branding en compleet nieuwe website.

De uitdaging

Chrysal staat zeker in Nederland, maar ook in het buitenland, voor de soortnaam bloemvoeding. Er beweegt echter veel in de markt: nieuwe partijen, digitale veranderingen, de behoeften van de bloemisten. Daar moest Chrysal mee omgaan – vandaar de wens voor nieuwe benadering naar de markt en een meer klantgerichte communicatieaanpak.

Het bouwplan

  1. Het fundament: Als interim marketingcommunicatie specialist, heb ik samen een extern bureau, hebben we het Chrysal CommunicatieHuis opnieuw opgebouwd: steen voor steen, te beginnen met de missie, visie en kernwaarden om te komen tot de kern van het merk: hoe kunnen we ons blijvend verbinden met onze belangrijkste doelgroepen. Als resultaat van meerdere sessies met collega’s en gesprekken klanten hebben we een aangescherpte positionering geformuleerd. Voorheen was het The beauty of Chrysal. De nieuwe pay-off is geworden: “Chrysal. Nurturing beauty.”
  2. Een nieuwe visuele identiteit: Bij de aangescherpte positionering hoorde ook een nieuwe look-and-feel en zelfs aanpassingen op het oude logo. Een hele nieuwe series foto’s, aangepaste product catalogus en leaflets: gericht op specifieke doelgroepen in plaats van een algemene catalogus voor iedereen. Een complex traject vanwege de omvang en de vernieuwing, maar het liep goed omdat we de hele organisatie erbij betrokken hebben. Het eindresultaat was een Brand Book en een brand animatiefilm, en alle marketinguitingen, van stand tot advertenties in een geheel nieuw jasje. En dat in 6 maanden tijd!
  3. In parallel heb ik gewerkt aan het bouwen van een volledig nieuwe website. De oude website was meer een digitale product catalogus. Het werd dus tijd voor meer inhoud, doelgroep focus en een gebruiksvriendelijk platform waar Chrysal hun enorme hoeveelheid kennis kan delen over bloem- en plantverzorging. En daarmee ontwikkelden we een platform dat niet alleen mobiel vriendelijk is, maar ook van deze tijd met een complexe product filter. Hier moesten we rekening houden met de vele producten, doelgroepen en talen wereldwijd, want deze site is gelauncht in 8 regio’s en 5 talen. Van briefing tot implementatie hadden we slechts 5 maanden – maar met veel inzet en Call for Action als onze online partner, waren we in staat om de deadline te halen. De nieuwe website, met nieuwe fotografie, nieuwe content en veel nieuwe functies ging eind september 2016 live, met de grote launch tijdens IFTF2016. Kijk zelf maar: www.chrysal.com.

Wat hebben we samen gebouwd?

Dit was fantastisch project, een project dat echt laat zien dat als het fundament van een merk er is, je snel en efficiënt het merkenhuis kan opbouwen. Het Chrysal Communicatiehuis zal de basis vormen voor alle communicatie in de komende jaren. En dankzij de gebruiksvriendelijke website, kan de inhoud voortdurend worden aangepast en uitgebreid. Zo is er geen sprake meer van een verouderde productcatalogus, maar een interactive, moderne website die up-to-date en inspirerend is voor alle doelgroepen.

“In 2015 heeft Nanda bij Chrysal International BV als communicatie professional in eerste instantie de afwezigheid van een collega met zwangerschapsverlof opgevangen. Ik was dermate content over haar doortastende aanpak en zeer collegiale instelling dat we haar contract hebben verlengd. Nanda heeft in het vervolg daarop onze (internationale) websites opnieuw vormgegeven heeft en heeft de lancering verzorgd. Als laatste opdracht heeft zij de complete re-branding van Chrysal gedaan. We zijn zeer content over de nieuwe uitstraling van ons merk. Kenmerkend voor Nanda zijn haar strategisch inzicht, haar kritisch denken en handelen en de gestructureerde manier van werken. Daarnaast heb ik Nanda leren kennen als service gericht, professioneel, flexibel en betrokken en last but not least als een hele fijne collega. We hebben haar een vaste baan aangeboden maar zij geeft de voorkeur aan zelfstandig ondernemerschap.”
Joep Wiegel, CEO Chrysal International, 2017

Dank je Chrysal voor deze mooie reis, van offline naar online. Een merk dat staat als een huis!