overzicht

De OmzetFabriek: van idee naar werkelijkheid

Wat krijg je als je de OmzetFabriek samenvoegt met De CommunicatieArchitect? Een zeer productief en dynamisch project! De OmzetFabriek is het nieuwe bedrijf van Ernst-jan Tak, opgestart naast de KlanthousiasmeFabriek. Deze twee bedrijven zijn aan elkaar gekoppeld, want je hebt enthousiaste klanten én een goedlopende salesorganisatie nodig voor een solide omzetgroei.

De uitdaging

Door vele jaren ervaring in verschillende branches, ontdekte Ernst-jan dat de structuur voor sales en omzetgroei overal dezelfde basis heeft. Zo ontstond het idee achter de OmzetFabriek. Maar hoe kom je van idee tot bedrijf met een duidelijke boodschap en een website waar duidelijk wordt wat je voor jouw doelgroep kan betekenen?

Het bouwplan

Samen met Ernst-jan zijn we deze vraag gaan beantwoorden. Met een vijftal face-to-face sessies op een inspirerende locatie zijn we gaan bouwen.

  1. Fundament van De OmzetFabriek: Waarom bestaat De OmzetFabriek en welke drijfveren spreek ik aan? Met 23plusone sessies ontdekten we dat er een mooie match was tussen wat De OmzetFabriek kan bieden en de vragen waar vele bedrijven mee zitten, namelijk: Hoe kan je een effectieve sales aanpak verbinden met enthousiaste klanten? Dit kan dankzij teams die werken vanuit hun kracht, met een duidelijke visie op klantrelaties. De OmzetFabriek biedt onafhankelijk advies, maar werkt daadwerkelijk samen. De kracht zit in het ontdekken van kansen en het aanjagen van resultaat.
  2. Omgeving & Doelgroep: Door de gesprekken en onze brainstorm werd het duidelijk dat de aanpak van De OmzetFabriek past bij bedrijven die meer structuur willen brengen in hun verkoopaanpak, van het behouden van klanten tot het vinden van nieuwe klanten. We zijn gedoken in de wereld van het MKB: waar lopen ze tegen aan en waar worden ze blij van. Zo hebben we 3 pijlers gedefinieerd voor de dienstverlening van De OmzetFabriek.
  3. De Positionering: De OmzetFabriek helpt organisaties met het inrichten van een goed geoliede salesorganisatie voor solide omzetgroei. Verkopen is geen magie of een black box. Je kunt verkopen zien als een productieproces: je combineert de juiste mensen, de juiste werkwijze en het juiste gereedschap met het juiste leiderschap. Met de optimale mix van deze grondstoffen is het eindresultaat van je productieproces omzetgroei. En hier helpt de OmzetFabriek mee, op interim basis, als coach voor een salesteam of als consultant van strategie tot uitvoering. De visie op sales is vormgegeven in een fabriekshal, met 2 productielijnen en meerdere stappen.

Wat hebben we samen gebouwd?

“Toen ik een nieuw bedrijfje wilde beginnen, worstelde ik met het goed neerzetten van de porpositie. Nanda heeft een leuke, doelgerichte aanpak om de propositie van je bedrijf scherp te krijgen en op een krachtige wijze neer te zetten. Samen hebben we eerst gekeken naar mijn persoonlijke drijfveren en van daaruit zijn we vragen gaan beantwoorden als: Wat, waarom, voor wie? En wat maakt de oplossing uniek? Lastige vragen, maar wel essentieel om goede antwoorden op te hebben als je een bedrijf wil starten en een website wilt laten bouwen. Nanda heeft mij geweldig geholpen om een stevig fundament te leggen voor het uitbouwen van de OmzetFabriek.”

Ernst-jan Tak, september 2019

Wil je ook je bedrijf in de markt zetten en aan de slag gaan met je propositie? De CommunicatieArchitect helpt je graag!