23plusone Emotive Branding methode

23plusone is een product van BR-ND, wat zich heeft gespecialiseerd in emotive branding. Door gebruik te maken van 24 kaarten die staan voor de meest primaire drijfveren (ook wel drives genoemd) in de menselijke belevingswereld, kunnen organisaties zich naar deze waarden profileren. Zo ontstaat er een menselijke kant in een organisatie waar zowel je collega’s als je klanten zich prettig bij voelen. Bouw aan een echt thuis voor je merk vanuit de basis! De 23plusone methode is ondersteunend aan de invulling van het CommunicatieHuis Canvas, omdat het helpt om een framework te creëren waar alle marketingcommunicatie onder valt. Bij elke ruimte in het huis moeten de drives vanuit 23plusone in het achterhoofd gehouden worden.

Het belang van brand appeal

Denk eens aan een paar grote merken waar je een goed gevoel bij krijgt. De kans is groot dat zij je behoeften vervullen op meer manieren dan dat ze puur een goed product leveren tegen een prijs die voor jou acceptabel is. Dat komt omdat ze een sterke brand appeal hebben die verder gaat dan alleen de prijs-kwaliteit verhouding. Een automerk kan sexy zijn, een luchtvaartmaatschappij zorgzaam en cosmetica kan verbondenheid creëren. Zodra een merk verder gaat dan de geijkte waarden die traditioneel gezien in die branche gelden, krijgen ze een menselijke noot die resoneert bij de klanten. Het kan hen een prettig gevoel geven om hier te shoppen of om onderdeel uit te maken van welke waarden ze uitdragen. En een dergelijke verbondenheid zorgt voor tevreden klanten die ambassadeurs worden van je merk. 

Playing with Science!

23plusone is het resultaat van wetenschappelijk onderzoek door Kim Cramer PhD en Alexander Koene van BR-ND. Uitgangspunt hierbij is dat positief gedrag leidt tot geluk en wordt gedreven door hoe mensen zich voelen. Mensen streven onbewust hun geluk na door het volgen van de 24 drijfveren zoals samen, nieuwsgierigheid, succes, gezondheid en waardering. Met 23plusone ontdek je samen met medewerkers en klanten wat de gezamenlijke drijfveren zijn. Dit vormt de basis voor een sterk merk – waar het binnenmerk gevormd wordt door iedereen in de organisatie en écht gevoeld wordt door de klanten erbuiten. Zo wordt een merk een thuis voor alle betrokkenen - met de brand trinity als basis. Ontdek of jij je thuis voelt bij De CommunicatieArchitect: bekijk mijn brand trinity!

Volg De CommunicatieArchitect op SOCIAL MEDIA VOOR MEER INFORMATIE EN REFERENTIES
 

Copyright ©2019 De CommunicatieArchitect. Alle rechten voorbehouden. Webdesign door Internetbureau Antum