PROJECTMANAGEMENT

Nu je duidelijk weet wat je interne drijfveren zijn en hoe je deze het beste naar buiten toe kenbaar maakt, wordt het hoog tijd om de opgedane kennis in de praktijk te brengen. We gaan concrete doelen stellen, hier acties aan verbinden, de benodigde middelen in kaart brengen en beschikbaar maken en duidelijke KPI’s opstellen. Want het neerzetten van een merk dat staat als een huis vereist continue monitoring en verbetering.

De woonlaag waarin plannen werkelijkheid worden

Wanneer je je merk vanaf het fundament hebt opgebouwd en duidelijke kaders hebt gedefinieerd voor zowel je interne als externe drives en waarden, is er nu een gedegen projectmanagement nodig om de gestelde doelen daadwerkelijk te bereiken. Welke activiteiten zijn er op de korte en welke op de lange termijn nodig om resultaten te kunnen boeken? En hoe meten we wanneer een actie succesvol is geweest? Welke middelen en media hebben we tot onze beschikking en wanneer zijn welke activiteiten nodig voor marketing, reclame, promotie of een andere manier van naamsbekendheid genereren? Wees er wel op bedacht dat deze extern gerichte acties sterke wortels in de interne organisatie vereisen. Dus focus je in je marketingstrategie ook op het meekrijgen van de interne medewerkers en maak ze deelgenoot van de reis die je hebt gemaakt. 

De juiste volgorde bepalen

Het kan soms moeilijk zijn om te bepalen welke acties wanneer gedaan moeten worden of welke activiteiten naast elkaar plaats kunnen vinden. Gelukkig helpt De CommunicatieArchitect je graag met het in kaart brengen van de activiteiten en het ontwikkelen van een marketingkalender. Ik kijk naar alle mogelijkheden binnen je organisatie en hoe we zowel intern als extern gerichte acties het beste kunnen inkleden. Zo weet je zeker dat alle stappen genomen worden en dat je de effectiviteit ervan kan meten. Door bijvoorbeeld een Merktaxatie uit te laten voeren, weet je precies waar je merk staat en hoe we verdere verbeteringen kunnen doorvoeren!

Volg De CommunicatieArchitect op SOCIAL MEDIA VOOR MEER INFORMATIE EN REFERENTIES
 

Copyright ©2019 De CommunicatieArchitect. Alle rechten voorbehouden. Webdesign door Internetbureau Antum