HET FUNDAMENT

Een huis is pas solide wanneer het fundament stevig is. Zo ben je bestand tegen onstuimige externe factoren of wanneer er verbouwingen plaatsvinden binnenin het huis. Hetzelfde geldt voor het fundament van je communicatiestrategie. De basis moet sterk genoeg zijn om het hele huis op te kunnen dragen, maar flexibel genoeg om mee te kunnen bewegen op veranderingen zodat je het voortbestaan van het huis kan garanderen. Daarom helpt De CommunicatieArchitect je met het neerleggen van een fundament dat future-proof is.

Hoe te starten?

Mogelijk heeft je organisatie al eens een missie en visie opgesteld. Maar het kan geen kwaad om hier eens kritisch naar te kijken. Vanuit welk perspectief zijn deze elementen opgesteld? Ligt de focus op wat je organisatie te bieden heeft of wat de klant van je verlangt? Zijn ze geschreven vanuit je eigen kracht of van wat je denkt dat anderen willen lezen? De antwoorden op deze extern gerichte vragen zijn te vinden in de interne organisatie, met name in de emotionele drijfveren.

De emotionele drijfveren van je organisatie geven je merk een menselijk karakter. Bij het bepalen van deze drives is het belangrijk om alle stakeholders hierin te betrekken. Pas wanneer je de organisatie, de medewerkers én wensen van klanten hebt meegenomen in het bepalen van je drives, kan je een uniforme set bepalen. Met de methode van 23plusone ontdek je wat je drives zijn en kan je deze toepassen in een zakelijk kader. Met deze uitkomsten ga je verder bouwen aan wat jouw drives betekenen voor je klant. Uiteindelijk geef je hiermee antwoord op de vraag: “Waarom heeft dit merk bestaansrecht?”

Aan de slag met je fundament?

Hoe lang geleden heb je je missie en visie geformuleerd en hoe goed sluit deze nog aan bij je huidige producten of dienstverlening of bij de steeds veranderende markt? Kan jij, maar ook elke willekeurige medewerker, een duidelijk antwoord geven wat de purpose is van je merk? Wat je bestaansrecht is, met welk doel je opereert en wie je ideale klanten zijn? Het zijn moeilijke vragen, maar wanneer je deze antwoorden duidelijk kan definiëren, leg je een solide basis voor zowel je interne als externe communicatie. 

Wanneer je aan de slag wilt gaan met het leggen van je fundament, deze wilt verstevigen of juist wilt controleren of deze nog staande houdt, is De CommunicatieArchitect je perfecte partner. Laat eens een Merktaxatie uitvoeren om je huidige status te bepalen of neem contact op voor een afspraak zodat ik met een frisse blik naar je fundament kan kijken. 

Volg De CommunicatieArchitect op SOCIAL MEDIA VOOR MEER INFORMATIE EN REFERENTIES
 

Copyright ©2019 De CommunicatieArchitect. Alle rechten voorbehouden. Webdesign door Internetbureau Antum